POSITIEVE INTERVISIE TRAINING

Vergroot het lerend vermogen van je team en van de organisatie met de Positieve Intervisie Training (PIT) van Sprankel & Co. Teamleden gaan direct aan de slag om op een positieve manier te leren van elkaars ervaringen en vraagstukken.
  • Leer verschillende intervisiemethoden, waaronder oplossingsgericht werken
  • Direct in de training aan de slag met actuele vraagstukken en dilemma’s
  • Vergroot de zelfredzaamheid van het team zonder externe begeleiders
Waarom?

Heb je het idee dat er in jouw organisatie meer van elkaar geleerd kan worden? Dat er meer geprofiteerd kan worden van de kennis en kunde die in huis is? Dan is intervisie waarschijnlijk een goed idee.
Of ben je al bekend met intervisie en zou je dit graag effectiever inzetten dan je tot nu toe gezien hebt? Dan is positieve intervisie zeker iets voor jou.

Hoe?

Positieve intervisie biedt een bewezen methode om elkaar op een oplossingsgerichte, positieve manier te adviseren over veel voorkomende en prangende uitdagingen in het werk. Omdat de deelnemers in een veilige setting met elkaar praten en de focus praktisch en oplossingsgericht is, krijgen ze veel handige tips om met deze uitdagingen om te gaan. De positieve intervisie training (PIT) leert deelnemers hoe ze dit zelf, dus zonder externe trainer/coach, kunnen organiseren en begeleiden.

Wat?

De PIT bestaat uit twee energieke sessies van elk een dagdeel. De deelnemers leren de basisstructuur van een positieve intervisiesessie en verdiepen zich in de kaders en afspraken die nodig zijn voor een effectieve en veilige intervisiegroep. Ze maken kennis met verschillende methoden en brengen deze direct in de praktijk door proefrondes met een eigen casus. Tussen de twee trainingssessies (een periode van drie tot vier maanden) plannen ze twee intervisiesessies in en oefenen ze wat ze hebben geleerd.
Het resultaat is dat de groep zelfstandig intervisiesessies kan houden. Iedereen in de groep voelt zich verantwoordelijk voor een optimaal verloop en voor het eigen leerproces. Men ervaart steun en plezier bij de sessies en krijgt veel praktische handvaten om met (dagelijkse) vraagstukken om te gaan.
Als je als individuele aspirant-begeleider meedoet, ben je na de PIT in staat om zelfstandig sessies te begeleiden voor de intervisiegroepen in jouw organisatie.

Voor wie?

De PIT is voor iedereen die het lerende vermogen van zijn organisatie wil verhogen. Daarnaast kan de PIT gevolgd worden door mensen die intervisie in hun organisatie willen gaan implementeren en begeleiden. Ook (of juist!) als je al ervaring hebt met (andere vormen van) intervisie is deze intervisietraining voor jou geschikt.

Meer info

  - Geschikt voor MBO/HBO/Academisch werk- en denkniveau
  - Geen specifiek aanvangsniveau vereist
  - Studiebelasting: los van praktijkopdrachten twee keer een dagdeel
  - Studiemateriaal: geselecteerde literatuur over positieve intervisie, intervisie in het algemeen en verschillende intervisiemethodieken

Wil je meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

         Contact

Entypo e7241 32 Sprankel & Co
         Vreelandseweg 65
         1393 PD Nigtevecht

 Entypo e79b0 32Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2020 Sprankel & Co. 

 

Social Media

Entypo f30c0 32 Facebook
Entypo f3181 32 LinkedIn