DIT ZIJN WIJ

Wij zijn Sprankel & Co

Sterk door werkplezier – wij geloven in de kracht van mensen en weten dat inzetten op werkplezier leidt tot meer welzijn, productiviteit en winst. We zijn een bevlogen team van eigenwijze arbeidspsychologen met een missie: werkend Nederland laten Sprankelen. Met praktische tools vanuit de positieve psychologie die bewezen leiden tot beter presterende medewerkers en minder uitval en verloop.

Wetenschappelijke onderbouwing is voor ons belangrijk, maar onze persoonlijke levenservaring ook. We ervaren zelf dagelijks de impact van positiviteit en focus op werkplezier. Elk van ons heeft er bewust voor gekozen om te doen waar we gelukkig van worden. En dat geluk geven we graag door: met humor en een open, nieuwsgierige blik, en in volle verbinding met onze klanten. Zo zetten we ons met alle plezier in om organisaties duurzaam te laten excelleren.

MirJam van 't klooster Plezier in het werk en weten waar je kracht ligt, staat voor mij centraal. Als mensen in hun kracht staan en doen wat zij belangrijk vinden, presteren zij beter en vaart een organisatie daar ook beter bij. Mijn motto is: `je kan meer dan je denkt`. Ik ben afgestudeerd in de sociale psychologie van de organisatie. Een buitengewoon boeiende richting voor mensen, die nieuwsgierig zijn in het waarom van het gedrag van mensen binnen organisaties. Mijn werkervaring heb ik onder meer opgedaan in de werving- en selectiebranche waar ik ook vestigingsmanager ben geweest. Bij een groot HR adviesbureau heb ik ruime ervaring opgedaan in de coaching en assessmentpraktijk. Ik zie mijzelf als adviseur, coach en trainer met als specialisme het begeleiden van hoog opgeleide professionals en managers, individueel en in teams. In mijn aanpak hou ik ervan om dingen eenvoudig te houden als het kan. Het leven is al ingewikkeld genoeg.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  • 06-44367887

Jurriaan Dolman Ik geloof in de kracht van mensen. Regelmatig kom ik in mijn leven voorbeelden tegen van mensen die moeilijke omstandigheden het hoofd bieden en er beter uit komen. We zijn veel sterker dan we beseffen. Zo benader ik ook mijn vak, dat van persoonlijke ontwikkeling van mensen in organisaties. Ik help je zien wat je kan. Je krijgt weer vertrouwen in jezelf en herinnert je weer je idealen, waar je voor staat en waar je voor gaat. Ik help je herinneren dat het ontzettend leuk is om iets nieuws te leren, dat het niet erg is om te falen. Zo wordt leren weer leuk. Geen reparatie van dat wat er niet goed aan je is, maar werken aan het ontdekken van je kracht en die volop durven inzetten. Persoonlijke en professionele ontwikkeling hoort een feest te zijn, geen zwaarmoedig geploeter met jezelf. We kunnen onze tijd zoveel beter besteden. Ben jij er klaar voor?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. • 06-24914242

cosima kliebenstein Van kinds af aan ben ik benieuwd geweest naar het “waarom” van dingen. Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie raakte ik geïnteresseerd in de verschillende visies van organisaties op de inrichting van hun personeelsbestand. En ik ben nieuwsgierig naar drijfveren van mensen. Om die reden ben ik aansluitend psychologie van arbeid, gezondheid en organisatie gaan studeren en heb de NLP Master opleiding afgerond. Ik heb gewerkt in de functie van directeur bij een patientenorganisatie en als (interim) HR Adviseur. Mijn eigen drijfveer is de rotsvaste overtuiging dat iedereen een eigen belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Gedurende mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in het verbeteren van de inzetbaarheid van medewerkers in organisaties. Daarnaast richt ik mij op het versterken van teams met als doel het werkplezier en de productiviteit binnen organisaties te vergroten. 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. • 06-12769960

ONZE PARTNERS

We werken met veel plezier samen met onze partners om tot betere producten en dienstverlening te komen. De volgende professionals hebben zich aan onze organisatie verbonden:

inge meyer Als ervaren organisatiepsycholoog ben ik gefascineerd door wat mensen drijft: ‘waar sta je voor en waar ga je voor?’ ‘hoe lukt het je om volgens je waarden te leven en te werken?’ We brengen zoveel uren door op ons werk, dan willen we daar plezier in hebben en er energie van krijgen. Een diepgewortelde overtuiging dat gelijkwaardigheid in elke (arbeids)relatie hierin het verschil maakt, is voor mij een drijfveer om met mensen en teams op zoek te gaan naar dat wat werkt. Wat gaat er goed en waarom, en hoe kun je daar meer van doen? Nieuwsgierigheid heeft mij gebracht waar ik nu ben. In de loop der jaren heb ik een brede werkervaring opgebouwd, van coaching, training en intervisiebegeleiding tot assessmentadviseur en leidinggevende. Vanuit deze ervaring kan ik spreken met directieleden, zelfstandig ondernemers en hoog opgeleide professionals. Mijn kennis en ervaring zet ik met veel plezier in, in de samenwerking met Sprankel & Co. 

michiel hulsbergen Alles aan mensen is erop gericht om goed te functioneren, de vraag is alleen: waar werkt men aan? Ik ben arbeids-en organisatiepsycholoog en bedrijfskundige en heb mijn vak gemaakt van het begeleiden van leerprocessen. Met name richt ik me daarbij op hoe emoties - als ‘belangenbehartigers’ – ons gedrag beïnvloeden doordat ze onze voorkeuren bepalen. Mensen werken effectiever, wanneer ze weten wat ze moeten doen, op welk moment en waarom. Ook teams werken beter wanneer ideeën over doelen gedeeld worden, wanneer men bespreekt wat de beste aanpak is en wanneer men gedeeld belang hecht aan het gezamenlijke resultaat. Ik verbind me met veel plezier aan Sprankel & Co.

anna prat i basCompte Op ontdekkingstocht naar mijn mogelijkheden ben ik op jonge leeftijd naar het buitenland vertrokken. Deze is inmiddels thuis geworden, maar ik bewaar de eindeloze nieuwsgierigheid van het begin van mijn reis. Tijdens mijn studie heb ik ontdekt dat de praktische kant van de A&O psychologie, training en coaching, het beste bij mij paste. Binnen de arbeids re-integratie heb ik medewerkers gecoacht en getraind in het omgaan met stress, assertiviteit, communicatie, balans tussen werk en privé en loopbaanbegeleiding. Sinds 2008 ben ik ook werkzaam als post-hbo docent voor verschillende professionals (politie, verpleegkundingen, trainers, docenten en coaches) en bied ik intervisiebegeleiding. Training en coaching veranderen mensen niet wezenlijk. Training en coaching bieden wel inzichten en uitdagingen om mensen en organisaties te versterken: gezonder te werken, met werkplezier en betrokkenheid. Daar zet ik mij graag voor in.

SAARTJE VAN DEN HEUVEL Interactie tussen mensen is wat mij altijd heeft geboeid. De één reageert verontwaardigd en verdedigend op de vraag “Wat ben je aan het doen?”, terwijl de ander er totaal luchtig een antwoord op kan geven. Of waarom reageer je op het ene moment helemaal anders dan op het andere moment? Via training en coaching leg ik bloot waarom het gaat zoals het gaat om een uitweg uit een patroon te vinden als dat nodig is. Daarvoor helpt het te weten vanuit welke overtuigingen en drijfveren je werkt. met deelnemers in een training zoeken hoe een theorie voor hen werkt en iets bijdraagt, dat is het mooiste. Om eerst jezelf te begrijpen en dan de ander te begrijpen. Door met mildheid en interesse te kijken naar ieders kwaliteiten. Met de studie Bedrijfswetenschappen als basis en met behulp van NLP heb ik me het trainingsvak eigen gemaakt. Eerst bij een trainings- en adviesbureau en alweer jaren als zelfstandig trainer. Maar altijd graag nauw verbonden en samenwerkend met andere trainers, trainingsacteurs en coaches met eenzelfde kijk op ontwikkeling in organisaties.

wouter braaf Op werkgebied heb ik twee liefdes; acteren en doceren. Direct na mijn afstuderen kreeg ik de kans om mij op het gebied van acteren flink te kunnen ontwikkelen in theater- en tv-producties. Zo mocht ik mij dagelijks inleven in de meest uiteenlopende rollen. Zo ook die van lastige klant, dominante manager en die éne collega die in je allergiezone zit. Types die door deelnemers in trainingen het meest worden aangedragen in oefensituaties. Met een docentendiploma op zak was de stap naar communicatietrainer snel gemaakt. Communicatiemodellen uitleggen en vervolgens direct toepassen doormiddel van gesimuleerde gesprekken en dramaturgische oefeningen, werkt in mijn ogen het meest efficiënt om de drempel te verlagen voor het zetten van de laatste stap: het daadwerkelijk in je eigen praktijk brengen van een nieuwe manier van communiceren!

Claus Neeleman Het ontdekken van nieuwe mogelijkheden is zo leuk in mijn werk. Mensen zijn gewoonte dieren en beperken zichzelf vaak. In trainingen en coaching vind ik het interessant op zoek te gaan naar andere denkwijzen en het uitproberen van nieuw gedrag. Vervolgens is het een kwestie van oefenen en (hopelijk) succes ervaren. De kunst is om je bewust te zijn van alle opties, om vervolgens een keuze te maken voor het meest effectieve gedrag. Hierdoor is je invloed vele malen groter en creëer je in grote mate je eigen omgeving. Ik ben afgestuurd in A&O psychologie en vanuit die achtergrond verzorg ik trainingen en coaching. Daarnaast werk ik als trainingsacteur. Ik verzorg trainingen en coach op het gebeid van communicatie, management, sales, emoties en cultuurverschillen.

Ingrid Hofman Leven volgens je waarden, doen waar je goed in bent en je kwaliteiten inzetten. Ik ben ervan overtuigd dat dat de basis is om lekker in je vel te zitten en goed en met plezier te functioneren. Als Arbeid & Gezondheidspsycholoog begeleid ik mensen die overbelast zijn geraakt en daardoor niet meer goed kunnen functioneren. Hen help ik graag om hun waarden terug te vinden en gezonde keuzes te maken. Ik leer hen om vanuit eigen kracht obstakels te overwinnen en om te gaan met soms onvermijdelijke pijnlijke omstandigheden in het leven. Na een carrière in de ICT heb ik de psychologie weer opgepakt en heb ik me gespecialiseerd in stress en vitaliteit. Ik begeleid (bijna) uitgevallen werknemers en geef workshops rondom deze thema's. E-health speelt daarin steeds meer een rol. 

Gert van Grunsven Inmiddels werk ik al 20 jaar als trainer en coach en iedere dag met nog meer plezier. Ik werk op het brede vlak van interactie tussen mensen. Een boeiend terrein waarin het leuk is om met elkaar te ‘puzzelen’. Mijn ervaring als onder andere leidinggevende en personeelsmanager komt me hierbij goed van pas. Ik kies bij voorkeur een praktische insteek. Niet zeggen hoe het móet of aangeven wat áltijd of nóóit werkt. Nee, juist door te dóen met elkaar ontdekken wat wel of niet werkt in specifieke situaties. Deelnemers houd ik een spiegel voor en stimuleer hen om dit ook bij elkaar te doen. Uiteindelijk laat ik ieder zelf keuzes maken in effectiever gedrag. En waar nodig gaan we een niveau dieper om te kijken wat een deelnemer nodig heeft om tot een effectievere keuze te kunnen komen. Ook gebruik ik vaak one-liners omdat ze zo’n mooi houvast geven in de eigen praktijk. Mijn favoriete? ‘What you see is what you Gert’!

Else wolke Beter kunnen worden in datgene wat je doet, is belangrijk voor werkmotivatie, zo blijkt uit onderzoek. Als ontwikkelingspsycholoog ben ik geïnteresseerd in deze ontwikkeling die mensen door willen maken. Om te kunnen groeien is het essentieel dat je aansluiting vindt bij jezelf en bij anderen en vertrouwen hebt in dat waar je voor staat. Dat is allesbehalve vanzelfsprekend, en sommige fasen in je leven voel je je wankeler dan andere. Ontbreekt een stabiel fundament, dan kan dat een nieuwe stap in je werk of in je leven behoorlijk in de weg staan. Het geeft mij veel voldoening om samen aan een stevige ondergrond te bouwen, zodat iemand keuzes kan en durft te maken en groeit. Zo werken we aan het ervaren van (nog) meer plezier in het werk en leven. Op deze manier ondersteun ik zowel persoonlijke doelen als die van een organisatie als geheel.

NEl Geerts Sinds februari 2020 ben ik (o.a.) werkzaam voor Sprankel & Co om als projectcoördinator een aantal taken op te pakken. Sinds januari 2016 ben ik met pensioen en ik was zeker niet van plan om ‘achter de geraniums te gaan zitten’. Naast hobby's zoals tennissen en fietsen (samen met mijn man) breng ik mijn tijd graag door met mijn kleinkinderen. Het geeft mij echter ook veel energie om nog steeds bij het arbeidsproces betrokken te zijn, zaken goed te regelen en met veel mensen contact te hebben. Ik heb altijd met veel plezier en energie mijn werk gedaan, waarbij niets mij teveel is. De klant staat bij mij altijd bovenaan en ik vind het dan ook leuk en een uitdaging om te zorgen dat de zaken ‘op rolletjes lopen’. Ik neem dus graag deze taken uit handen: het maken van ingewikkelde planningen, voorbereiden van projecten, agendabeheer, etc., niets is mij te veel. Ik krijg er energie van als het allemaal gelukt is!

Alette den exter Schrijven is geen kunst. Met de juiste tips is iedereen in staat een effectieve tekst te schrijven. Als schrijftrainer en tekstadviseur kom ik in allerlei praktijken (profit en non-profit) waar professionals het lastig vinden hun gedachten logisch en aantrekkelijk op papier te zetten. In mijn trainingen help ik hen te schrijven volgens de lezerslogica, de juiste argumenten te verzamelen en te formuleren in de taal die bij de lezer past. Zo geef ik trainingen in het schrijven van overtuigende adviesteksten, klantgerichte e-mails en scorende offertes. Ook zet ik graag de punten op de i met een leuke spellingopfrisser. Na afloop zeggen deelnemers vaak: "Het schrijven is nu niet alleen een stuk makkelijker geworden, ik vind het nu ook leuker!".

 BOOT
AANGENAAM
Voor een kennismakingsgesprek ben je van harte welkom op onze prachtige locatie op de boot.
En bij mooi weer zitten we buiten aan de Vecht!

Vreelandseweg 65
1393 PD Nigtevecht

Wil je meer informatie?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
     


BEVLOGEN PROFESSIONALS

Met werkervaring in diverse organisaties, profit en not for profit:
• Gezondheidszorg
• Onderwijs en Jeugdzorg
• Kinderopvang
• Zakelijke Dienstverlening
• Farmaceutische Industrie