POSITIEVE INTERVISIE TRAINING

In deze training krijgen de deelnemers kennis en vaardigheden over hoe ze elkaar kunnen stimuleren in hun ontwikkeling in de rol die zij vervullen. Onder meer door uitnodigende en verdiepende vragen te stellen zodat collega’s op het eigen handelen kunnen reflecteren en laten leren van successen.

Deze training is met name geschikt voor zorg- en dienstverlenende beroepen waarin contact met andere mensen (klanten, cliënten, scholieren) centraal staat. Daarnaast is deze training geschikt voor medewerkers die behoefte hebben om kennis en ervaringen, op een gestructureerde wijze, met collega’s te delen en op deze wijze te groeien in hun beroepsuitoefening.

De training wordt aangeboden door een geregistreerd NIP/A&O psycholoog.

Doelen

  • Inzicht in de basisfactoren die essentieel zijn voor een geslaagde intervisie: Veiligheid, structuur, vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid.

  • Kennis van verschillende methodieken die in de training worden geoefend.

  • Oefenen in voorzitterschap van de intervisie door meerdere deelnemers.

  • Indien van toepassing: Aandacht voor de eisen voor (her)registratie van de betreffende beroepsvereniging.

Opzet

De training bestaat uit 2 afzonderlijke bijeenkomsten van 3 uur per bijeenkomst. In de eerste bijeenkomst bieden we een basisstructuur aan de intervisie groep. Eerst gaan we ons verdiepen in de kaders en afspraken die nodig zijn voor een effectieve en leerzame intervisie. We staan stil bij verschillende methodes van intervisie en indien nodig de verslaglegging hiervan. We gaan ook meteen aan de slag met de intervisie. Hierbij zullen wij verschillende intervisie principes toepassen, waaronder de “positieve intervisiemethode”. Tussen de twee bijeenkomsten, dienen de medewerkers minimaal één keer een gezamenlijke intervisiebijeenkomst in te plannen.

Resultaat

Na de training zijn de deelnemers in staat om zelfstandig intervisie bijeenkomsten te houden. Ze hebben handvatten gekregen om de bijeenkomsten gestructureerd en efficiënt te laten verlopen en zijn in staat om na afloop samen te evalueren. Iedereen in de groep voelt zich verantwoordelijk voor een optimaal verloop van de intervisiebijeenkomst en het eigen leerproces. De deelnemers hebben kennis gemaakt met verschillende methodieken die ze zelfstandig kunnen inzetten, afhankelijk van de behoefte en de ingebrachte onderwerpen.

Wil je meer weten? Stuur ons een bericht!